Večeri dalmatinskog galeba powered by Slurp! festival

[22. – 23. srpnja @ Martinska Šibenik]

Nesigurna vremena trenutnih društvenih okolnosti, u širem europskom i globalnom okruženju, rezultirala su kreiranjem i pokretanjem jednog novog, i preslatkog malog festivala – VEČERI DALMATINSKOG GALEBA – koji u ljeto 2022. doživljava svoju prvu praizvedbu na lokaciji Martinske u Šibeniku.

‘Dalmatinski galeb’ važi za danas već zaboravljeno, a izvorno nasljeđe tradicije dalmatinskog podneblja.

Iako se na prvu u današnjoj ‘pc’ komunikaciji naziv može pričiniti seksističkim, na Večerima dalmatinskog galeba se iluzorno i nostalgnično prisjećamo gospode koja su nekad bili i – gentlemani.
Za razliku od novih generacija koji bi sve ‘odmah i na silu’, dalmatinski galebi su: koristili danas zaboravljene tehnike bon-tona, oni su šarmirali dame na godišnjem odmoru, bili kulturni, poznavali po nekoliko stranih jezika, nikad nisu bili neuredni ili neugledni, i što je najvažnije – znali su da ‘ne znači ne’, i nikad nisu bili nasilnici, niti grubijani.

Na ovom događanju pokušati ćemo nostalgično oživjeti atmosferu ‘terase hotela Solaris ili Olympia iz ’78.’, uz glazbene podloge Bossa Nove, Italo Disca, starog soula & funka, poznatih melodija sa San Rema,…, te ispijanje Amara, Aperol Spritza, Negronija, i ostalih ljetnih, osvježavajućih napitaka,…

Za nulto izdanje očekuju vas dvodnevni program sa cijenjenim izvođačkim imenima:

Petak, 22.07.

Live on stage.
VESNA PISAROVIĆ I NAŠA VELIKA PJESMARICA
+ Vinyl DJ set by Mr. Dirty Hairy

Subota, 23.07.
MARISOL
+ Vinyl DJ set by Stipe ‘Jazzy’ Širinić

Ulaznice će uskoro biti u prodaji. Besplatan ulaz uz dress code Dalmatinskog galeba.
FB EVENT