Serge, alfa i omega nizozemskog Clone recordsa na otvorenju nove sezone u Sirupu

Sirup kreće u novu klupsku sezonu i otvara svoja vrata u utorak 7.10! Glavni gost otvorenja je Serge, kultna figura nizozemske scene, vlasnik još kultnijeg Clone Recordsa…

Serge i Clonea spadaju među ključne faktore za razvoj elektronske scene u Nizozemskoj, otprilike kao i primjerice Tresor u Njemačku, F Communication u Francuskoj ili Fabric u Engleskoj. Serge je Clone pokrenuo davne 1993. i do danas ga razvio, kako u izdavaštvu i glazbenu distribuciju, tako i u booking agenciju i glazbenu organizaciju. Svojim inovativnim pristupom prema klasičnom Chicago houseu, Detroit technu, electru i italo-discu, krajem 90-ih razvalio je svijet elektroničke glazbe izdanjima ADULT-a, Aldena Tyrella, Legowelta, Duplexa ili Putsch ’79, a postao je i matična kuća Geralda Donalda, lika koji se krije iza projekata Drexciya, Dopplereffekt i Der Zyklus.
Serge je DJ još od sredine 80-ih, kad je miješajući disco, hip-hop i belgijski novi val poput Front 242 tražio svoj stil, što mu je pošlo za rukom tek 1988. i svog prvog acid house partyja u legendarnom amsterdamskom klubu Roxy. No, uzlazna putanja gabba hardcore scene postala je dominantna i ostavila malo prostora za male tzv. eksperimentalne acid partyje, što ga je nagnalo da pokrene vlastiti label u rodnom Rotterdamu i koncept shop nazvan Urban Unit. U to je vrijeme label bio tek poluprivatni pogon, bez prave distribucije, no zato je shop odlično radio i otvarao konekcije koje će se pokazati ključnim u budućem poslovanju. Dvije godine nakon pokretanja, Clone se tek etablirao na svjetskoj sceni te rasturao sve do 2009., kad Serge odlučuje, prilično neočekivano ugasiti izdavačku djelatnost, opravdavši to time da nije htio Clone pretvoriti u kompaniju poput Warpa. 
A onda je 2013. isto tako neočekivano rehabilitirao Clone i napravio zaokret u zvuku, podijelio ga u nekoliko sekcija poput Clone Basementa, Clone Jack For Daze ili Clone Classic Cutsa te otvorio sub-labelove Frantic Flowers i Frustrated Funk.
Prezentacija novih glazbenih usmjerenja Clonea upravo je ono što očekujemo od njegovog kreatora i njegovog DJ seta u Sirupu, uz lokalnu podršku imenjaka Sergeja Snoozea, Arsena Pavešića i Pytzeka, odnosno nekadašnjeg Sirupovog core teama…


www.clone.nlwww.facebook.com/clubsirupwww.pozitivanritam.hr/sirup-club