Seasplash platforma #9 donosi bogat prednovogodišnji program u srcu Pule

Već devetu godinu zaredom manifestacija SEASPLASH PLATFORMA, koja se održava tijekom prosinca, nudi raznovrsna glazbeno-scenska događanja na raznim lokacijama koje se nalaze u Gradu Puli. SEASPLASH PLATFORMA predstavlja nekoliko (sub)kulturnih stilova, kreativno participirajući u njihovoj promociji, realizirajući niz projekata kroz različite suradnje i predstavljajući ih jednom godišnje zajedno okupljene na ovoj manifestaciji.
SEASPLASH PLATFORMA #9 održat će se od 12. do 31. prosinca na raznim lokacijama u Gradu Puli, u organizaciji VISUALAB / EDUSPLASH MULTIMEDIJSKA PLATFORMA ZA EDUKACIJU I RAZVOJ, SEASPLASH PLATFORME i PULA FILM FESTIVALA. Ulazi na sve događanja su besplatni za sve posjetitelje.

WANTED SKATE CONTEST, Ciscuttijeva ul. Pula – subota 12.12. (15-20 h)
SEASPLASH PLATFORMA #9 započinje natjecanjem skatera, po drugi puta, u samom centru Grada Pule u Ciscuttijevoj ulici. Udruga WANTED okuplja natjecatelje iz cijele Hrvatske koji u raznim vidovima natjecanja dokazuju svoje sposobnosti vladanja skateom. Sve će biti popraćeno prigodnim setom pulskog DJa TEDDY LEEA, a live video streaming događaja odradit će pulska MEDVID Produkcija.

C.U.B.E. BREAKDANCE AND HIP HOP CONTEST Vol.3, SC Pattinaggio Pula – subota 18.12. (13-22 h)
Treće po redu natjecanje breakdance i hip hop plesačica i plesača održat će se u Sportskom Centru Pattinaggio u Puli. Udruga ABORIGINAL CREW okuplja plesače iz Hrvatske i inozemstva koji svoje znanje i sposobnosti prikazuju u spektakularnom glazbeno-plesnom događanju. Glazbenu podršku natjecanju dati će zagrebački DJ WIZE KID, a live video streaming odradit će pulska MEDVID produkcija.
SHOWCASE PARTY, Titov Park Pula – petak 25.12. (17-02h)
SHOWCASE je glazbeni program koji je začet pod kapom Udruge Seasplash i zamišljen je kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-eve, producente i izvođače koji svojim glazbenim djelovanjem pokrivaju stilove; reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle, d’n’b’… Na partiju u subotu, 26. prosinca tako će nastupiti pulski glazbeni kolektivi; PULAP REGGAE STATION, ARBORETUM KOLEKTIV, EXOTIC TIMES te SEASPLASH. Titov park će tako po drugi put zaredom biti mjesto ovog glazbenog događanja uz spektakularnu svjetlosnu potporu VISUALIA TEAMA iz pulske Udruge SONITUS te live streaming pulske MEDVID produkcije.
URBAN PENETRATION, Kaštel / Null Kanal – subota 26.12. (21-03 h)
URBAN PENETRATION odnosno “Urbano Prodiranje” je događanje kojim Udruga SEASPLASH ulazi u prostore koji se nalaze u Gradu Puli, u kojima nema i nije bilo nikakvih manifestacija, dajući im tako kulturno-zabavni smisao, odnosno funkciju. Ovogodišnji URBAN PENETRATION zamišljen je kao punk-rock koncert koji će se održati u središnjem dijelu Null Kanalla pulske tvrđave na Kaštelu, na kojem će uz goste iz Zagreba nastupiti i tri grupe iz Pule.
U Pulu tako stiže MOTUS VITA EST, jedan od najdugovječnijih bendova sa ovih prostora. Ovaj legendarni HC/punk bend nedavno je, nakon 14 godina dikografske pauze izbacio hvaljeni album Mašina pod okriljem PDV-a. I dalje je prisutna njihova prepoznatljiva crta kroz direktne, iskrene tekstove. Britka ekspresija, te seciranje raznih društveno-političkih i svakodnevnih tema protežu se kroz cijeli album. Pod izbrušenim grlom frontmena Hogara i gitarističkog, krvnog mu brata Zokija, pet albuma kroz karijeru, nebrojeno veliki broj nastupa, upornost i predanost motori su koji su ih održali u pogonu kroz skoro 30 godina postojanja.
MAŠINKO je punk-rock grupa iz Zagreba osnovana 2010. godine. Do sada su objavili dva samostalna albuma i jedan split album te su postali jedan od vodećih punk-rock grupa u Hrvatskoj i regiji. Stil sviranja im je energičan uz karakteristične višeglasne himnične refrene.
Uz MOTUS i MAŠINKA u Null Kanalu pulskog Kaštela nastupit će i tri grupe iz Pule. SAŠA 21 novi je bend legendarnog Sale Verude iz KUD IDIJOTA, koji ovdje ima ulogu glavnog vokala i gitarista. Bend je izdao hvaljeni prvijenac za zagrebački PDV Records a na ovom koncertu moći ćemo čuti i nove pjesme koje će se naći na njihovom novom albumu koji je u pripremi. Tu su još i pulski bendovi SAKE i MIGHTY ZAZUUM.
NOVOGODIŠNJI PARTY, Kaštel Null Kanal – četvrtak 31.12. (21-05h)
Manifestaciju SEASPLASH PLATFORMA #9 tradicionalno će zatvoriti veliki elektronski doček Nove Godine na tri floora; SLURP!, SEASPLASH i MARSROOM. Prvi će se puta ovaj party održati u cjelokupnom Null Kanalu ispod pulske tvrđave na KAŠTELU. 20-ak DJ-eva i producenata pružit će posjetiteljima mješavinu house, techno, dub i psy trance ritmova za sam početak nove 2016 godine. SLURP! Floor predvodit će nizozemski DJ TLR osnivač i šef Crème Organization labela. Jeroen van der Star aka TLR jedan je od ključnih igrača na suvremenoj sceni plesne glazbe, a karijeru je otvorio još u 80-ima, vrteći rani hip hop i electro-funk.

Uz njega će na SLURP! flooru nastupiti probrana kombinacija starijih i mladjih Dj-a s pulske elektronske scene; BEBETTO, ADOO, RICH, INNACA, POCO LOCO i ISAN HETS. SEASPLASH Floor nudi nam clashing pulskih soundsystema, MUNCHIES i SEASPLASH uz specijalne goste. Početak Null Kanala pulskog Kaštela poslužit će kao idealna “pozornica” za glazbeni sudar kvalitetne bass scene. Konačno, MARSROOM Floor ponudit će novogodišnji doček uz psy-trance. Gost iz Nizozemske je OZMALI koji će ovom prilikom izvesti svoj live-act. Uz njega tu su i Riječani RADICAL FUSION te puležani GREEN SCREEN, TEDDY LEE i ALEN.
ULAZI NA SVE PROGRAME SU BESPLATNI!

Pogledajte službeni video prošlogodišnje manifestacije. Autori su Mario i Nino Fanuko.