Otvorenje sezone – Fort Punta Christo – Season Opening

U subotu, 20. svibnja utvrda Punta Christo opet otvara svoja vrata! Pred nama je još jedna sezona puna zabave i dobrih vibracija na ovoj jedinstvenoj lokaciji. Ovog nas ljeta očekuju: još jedna serija jednomjesečnih, ljetnih događanja SLURP! festivala, jubilarno 15. Izdanje SEASPLASH festivala, 6. DIMENSIONS festival, i pred kraje sezone jubilarni 10. OUTLOOK festival…
Pored njih tu su još brojne klupske večeri, partiji, koncerti, izložbe, projekcije filmova na krovu utvrde,… Svima je već poznato da će Fort Punta Christo i ovo ljeto biti središte zabave i više nego ugodnog druženja.
Sezona počinje tradicionalnim 3ple Dubble Trubble partijem na dva floora. Otvorenje će biti uveličano postavljanjem i otkrivanjem murala posvećenog ZION TRAINu, autora Marka Vojnića.
SEASPLASH Floor
– Powered with Seasplash Sound System:
ZION TRAIN (UK)
UK dub pioniri & prvaci vraćaju se na tvrđavu Punta Christo, ovog puta premijerno povodom otvorenja sezone, kada će ujedno prisustvovati otkrivanju murala, čije su nastajanje u izvedbi Marka Vojnića inspirirali svojim radom, kao i prvim nastupom na ovoj lokaciji, za vrijeme održavanja prvog Seasplash festivala 2003. godine.
Aktualno izdanje je dvostruki album ‘Versions’, koji sadrži remixeve pjesama sa 2 prethodna albuma ‘State Of Mind’ i ‘Land Of The Blind’.
Za 2018. najavili su veliku turneju povodom 30 godina postojanja, kroz dosadašnjih preko 2500 nastupa, posjetili su najveće svjetske klupske i festivalske pozornice.
I dalje vode izdavačke etikete Universal Egg i Deep Root, i svoj Abassi Hi Power sound system, kao i što smo sigurni da će vas Perch u live dub mixu, i Dub Dadda za mikrofonom, još jednom rasplesati.
http://www.wobblyweb.com/


http://www.youtube.com/user/neilperch
https://www.instagram.com/ziontrainindub
https://web.facebook.com/ZionTrainInDub
https://ziontrain.bandcamp.com/
MUNCHIES SOUND SYSTEM
Mladi kolektiv iz Pule, aktivan je od 2014. godine sa svrhom promoviranja reggae muzike i sound system kulture. Od ljeta 2014 organiziraju sound system meetinge u Puli i sudjeluju na mnoštvo festivala u regiji kao sto su Seasplash, Lost Theory, Modem, Overjam, i klubskih večeri po cijeloj Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji. Pred kraj 2015. završavaju vlastiti sound system s pomocu Digitrona, Warrior Chargea i Rockers Dub Mastera i krecu sa serijom mjesečnih evenata gdje su imali priliku ugostiti Vibronics i Madu Messengera, Egoless, Indica Dubs, Dubble, Resistence in Dub i veliki broj prijatelja selektora iz regije. 2016/2017 godine mjesečni eventi se nastavljaju u Klubu Uljanik u Puli. Muzički preferiraju roots, UK dub iz 90ih i digitalni dub današnjice s puno live efekata koje prate 2 MC-ja.
https://web.facebook.com/munchiessoundsystem

https://soundcloud.com/munchies-soundsyste
PULAP REGGAE STATION
PulaP Reggae Station ekipa 2011. godine započela je sa emitiranjem tjedne radio emisije o reggae i dancehall kulturi. Ekipu čine: Hot Steppa, Fyah Steppa, Zj Sinke i Shugaman. Emisija obuhvaća glazbene žanrove kao što su dub, reggae, dancehall, hip-hop, pop reggae, soca, dubstep, jungle i drum n’ bass. Sa preko 250 emitiranja slušana je diljem svijeta, a neka od gostovanja i intervju-a dosad su: Demon-Macabre Unit (Uk), Max Rub A Dub (Swiss), Dj Verso (Slo), Roots In Session (Slo), Ziggi (Slo), Reggae.si (Slo), Arboretum Kolektiv (Cro), Munchies Soundsystem (Cro), Sheco(Cro) te Luka Selecta (Cro). Uz emisiju tu su i live nastupi na raznim festivalima i događajima; Seasplash Festival, Overjam Festival, Showcase Pula, Triple Double Trouble party, Reggae Konferencija, Youth on Rise, Reggae pod Belvederjem, Phat & Tight, DKT, Vybz te warm up za koncert Anthony B-a kao jedan od značajnijh nastupa.
https://web.facebook.com/pulap.reggae.station/?fref=ts
ARBORETUM KOLEKTIV
Ljubav prema drum’n’bass muzici odvela je Arboretum Kolektiv do 5 godina aktivnog djelovanja na sceni. Da li u ulozi izvođača ili organizatora mnogih evenata u sklopu udruge Aboretum ili samostalno, kolektiv je pronašao svoj put na lokalnoj, ali i regionalnoj sceni. Oni jesu drum’n’bass trojac iz Pule kojeg čine Jinxie Grooves, Chvigy & Mango. Kombiniranjem svi stilova drum’n’bass glazbe kao Liquid, Jump Up, Deep, Jungle & Dubwise, Arboretum Kolektiv nudi jedinstven mix drum n bass stilova. Arboretum Kolektiv je zvuk izvorno formiran s ciljem podizanja lokalne scene na višu razinu te pridonosi globalnoj drum’n’bass zajednici. Nastupali su na mnogim lokalnim i regionalnim festivalima kao što su Outlook, Seasplash, Future Nature, Motovun Film Festival, Arboretum Festival i na partijima : Dub Incorporation after party (Zg), Roots Vibes(Ri), Drama (Pazin), Overjam Promo (Zg), Croatian Takeover (Bolzano ITA), Up the volume (Pu)… Dijelili su pozornicu i surađivali s mnogim domaćim i inozemnim umjetnicima kao što su : Dub Incorporation, Brain Damage, Sassja, Baga Sound, Madred, Filip Motovunski (Noon), CFSN dj’s, Munchies Sound, Maree Bass, Rockers Dub Masters, MC Multiplex, MC Jamalski, MC Hot Steppa, MC Fyah Steppa, MC Dejk…


http://bit.ly/1LvAhbL
BRADDA SELECTA
Bradda Selecta je aktivan na reggae sceni još od 2006. godine kao član King Shango Sounda. Od tada skupio je preko dvjestotinjak nastupa na svim većim reggae festivalima i događajima u Hrvatskoj i okolnim zemljama. Isto tako, do 2011. godine sudjelovao je u organizaciji mnogih partija po Zagrebu kao npr. rezidencije KSS u klubu Masters, residencija u bivšem klubu Havana i Rock the Boat. Priča sa King Shangom završava 2013. god., kada napušta taj kolektiv i više energije ulaže u projekt pod imenom PulaP Reggae Station koji je pokrenut kao radijska emisija 2011. godine., u suradnji s Shugamanom i dvojcem 2Steppaz.U 2016. godini Bradda napušta PulaP i okreće se solo nastupima. Na nastupima od njega možete očekivati stilove kao što su roots reggae,rub a dub, dancehall, soca,bongo flava,azonto te poneki mash up. Osim puštanja muzike, Bradda se bavi remiksiranjem, produkcijom i snimanjem u Metamusic Produkciji i zaslužan je za mnoge pjesme od artista kao što su 2Steppaz, Big Oz, Nina Davis i Stinky Ranks. Isto tako pokrenuo je i svoju produkciju pod imenom The Flippin. Od glazbenika s kojima je dijelio stage svakako treba spomenuti Alborosie & Sheng Yeng Clan, Tippa Irie, Solo Banton, Trixstar, Chopstick Dubplate, Suedmassiv Sound, Baga Sound, Roots in Session i mnogi drugi.


SLURP! Floor:
TEA VUČKOVIČ (SLO)
Pozitivna energija, veliki izbor finih traka i jedinstven osjećaj za kontrolu publike…to su glavna obilježja mlade Tee, čija se ljubav prema elektronskoj glazbi razvija od njene rane mladosti. Tea je 2011. godine zaronila u elektronsku plesnu scenu sa snažnom odanošću prema svom radu. Nakon osvajanja slovenskih plesnih podija, brzo je krenula naprijed i nastupala na partijima i festivalima diljem Europe. Puštala je uz DJ-e poput Sven Vath, DJ Rush, Umek itd. Također je vrlo aktivna na području organizacije i igra važnu ulogu u promociji nekih od najvažnijih događaja na slovenskoj elektronskoj glazbenoj sceni…kao što je ECO festival. Tea vjeruje u suradnju i sinergiju, što rezultira izdanjima i brojnim nadolazećim projektima.

Domovhttps://web.facebook.com/DjTeaVuckovic
LIFE4FUNK
Saša Jovanović aka Life4Funk rođen je u Rijeci 1981.godine. Ranu mladost provodi u Beloj Crkvi u Vojvodini, sakupljajući kazete sa modernom plesnom glazbom tog doba, a sa 14 godina, davne 1995. počinje aktivno sudjelovati u lokalnom disco klubu i na radio postaji gdje sa prijateljima vodi radijsku emisiju koja je bila orijentirana na promoviranje klupskog zvuka tog vremena. Uz toliku zajedničku ljubav prema glazbi i tehnici, u ljeto 1996.godine skupa organiziraju prvi party u centru grada gdje su okupljene plesače i improvizirani light show ostali promatrali nevjericom! 1997.godine postaje rezident legendarnog dancing bara Diva gdje profilira svoj način puštanja glazbe. 1999.godine seli u Novi Sad i upoznaje većinu ljudi koji su zaslužni za razvoj klupske scene u Srbiji. Nedugo zatim, 2000.godine sa prijateljima otvara ljetni klub Aquarius u Beloj Crkvi. Gostujući u mnogim klubovima bivše Jugoslavije postao je poznat po istančanom sluhu, izvrsnoj selekciji i specifičnoj povezanosti sa publikom. Prije 10 godina nastupa na Exit festivalu i priključuje se Englishbreakfast organizaciji koja je zaslužna za veliki broj fantastičnih klupskih noći u Novom Sadu. 2012.godine odlučuje se vratiti u Hrvatsku i sada, nakon 22 godine iza pulta, živi u Rijeci i zajedno sa prijateljima vodi klub Crkvu.

https://web.facebook.com/life4funk.dj
https://web.facebook.com/altar.servers.djs
https://web.facebook.com/mi.smo.crkva
BEBETTO
Boris Bjelica – Bebetto rođen je u Puli, Hrvatska, gdje i danas živi. Njegovo bavljenje glazbom započinje još u osnovnoj školi na školskim partijima. Ti prvi setovi bili su kombinacija punk, postpunk, ska muzike…Bebetto je svirao synth i bubnjeve u više pulskih punk-rock bendova; Die Blauen Reiter, Art Nouveaux, The Washingtones, Gori Uši Winnetou, Gola Jaja, Holiday Out…Usporedno sa sviranjem bavi se i DJ-ingom te glazbenim novinarstvom u fanzinima i raznim novinama. Od 1996. do 1999. godine pušta jungle, drum’n’bass, dub…na partijima udruge Mali Mrak. Od 1998. do 2004. godine radio je na pulskom Radio Maestralu kao voditelj, novinar, dj i glazbeni urednik. Od 1999. godine njegovi setovi počinju biti sastavljeni od house-based elektronske glazbe. Bebetto je bio aktivan član Tcm grupe koja je organizirala Mtv Valkana Beach Festivale. Od 2003 – 2012 godine radio je kao manager, organizator i DJ u rovinjskom Monvi Centru. Voditelj je i urednik radio emisije Revija na Ledu. Sada je dio SEASPLASH kolektiva koji aktivno sudjeluje u organizaciji Seasplash, Slurp!, Outlook i Dimensions festivala te brojnih drugih događaja. Njegovi su setovi kombinacija house + techouse elektronske muzike. Fuzija je Bebetto-va glazbena filozofija.


RICH
Samir Kamber – Dj Rich jedan je od pionira pulske “zlatne” rave generacije. Nakon nebrojenih partija sredinom prošlog desetljeća započinje i svoju Dj karijeru. DJ-irao je svim relevantnim klubovima u Puli i Istri; Monvi, Lighthouse, Fort Punta Christo…a zadnjih je godina nastupao i na novogodišnjoj Seasplash Platformi te raznim drugim eventima. Započinje i producentski rad, a njegove trake streme najviše technu nego nekim od drugih elektronskih žanrova.

JOES
Josip Peša aka Joes dolazi iz Pule i ima 19 godina. Glazbom i DJ-ingom se počeo baviti prije 5 godina. Prošlog je ljeta imao premijeru na Fort Punta Christu u sklopu Tjednog DJira. Preferira tech-house i techno beatove.
https://soundcloud.com/dj-joes-306064110
https://www.mixcloud.com/josip-peša/
www.fortpuntachristo.net
www.slurpfestival.com
www.seasplash-festival.com
www.dimensionsfestival.com
www.outlookfestival.com