NO BALANCE w. Evan⎜SZCH⎜mmmotion [live]

► Evan (Vakum Records ⇁ Pula)► SZCH ► mmmotion (Raw Paper Records ⇁ Koprivnica)

► Evan (Vakum Records ⇁ Pula)Iako je u prijateljskim krugovima poznat kao Mramorni, Evanova persona seže dublje od toga. Njegova muzička knjižica je zadnjih petnaestak godina ispisana raznim upletenostima u domaće projekte. Od početnih organizacija “under the radar” evenata u Rovinju do kasnijeg pokretanja (uz Brightona, Daniela Kunšteka i Dgree-a) Movement večeri u Zg-u koje su u to vrijeme osvježile scenu novim dubinama uz imena poput Efdemina, Manuel Tura, Geddesa i sl. 2012. godine je sudjelovao u pokretanju Legalize Lambada projekta koji se ove godine iskristalizirao u vinyl label. Njegova današnja adresa je u Puli gdje trenutno čini trećinu Vakum Records kolektiva uz Boruta Cvajnera i Disrupted Project (Alen Špionjak). Sad već dobro poznat, label je uspješno izdao svoje treće vinyl various izdanje potpisujući kvalitetne strane i domaće producente.
Odnedavno se ulovio eksperimentiranja s analognom produkcijom koja je izrodila njegov prvi track-jam uz Disrupted Project početkom 2015 godine. Uz sve te projekte i popratne večeri na kojima je nastupao, Evan je uvijek zadržao dozu samozatajnosti. Kao Dj, zvuk mu često mjenja formu ali uvijek u prepoznatljivom osobnom potpisu. Moglo bi se reći da je to primarno suptilan i melodičan house iako mu nije strano “prošetati” do sirovijeg poglavlja gdje prevladavaju techno, acid i ritmičke eskapade.
▸ https://soundcloud.com/evan ▸ https://soundcloud.com/vakum-records
► SZCH Rovinjanin sa zagrebačkom adresom, Filip Šćekić a.k.a. SZCH je producent, DJ i radijski voditelj. Možete ga (gotovo sigurno) uloviti svakog ponedjeljka na Radiju 808, u emisiji Filip’s Session, gdje isprepliće različite žanrove uz vlastiti twist. Puštao je na raznim partyjima u Zagrebu, između ostalog kao pobjednik Nucomers night-a na prošlogodišnjem Illectricity festivalu, a iza njega je i već nekoliko regionalnih nastupa.
Budući da su mu granice u svakom smislu nepoznat pojam, tako rado unosi nemir na plesni podij zvukom koji karakterizira prljava lo-fi elektronika prožeta različitim utjecajima. Zasad se može pohvaliti s dva digitalna izdanja na domaćem Raw Paper Records labelu, kao i dvije kazete na američkom Always Human Tapes labelu (kao SZCH, ali i IX_III; njegov drugi alias). Kruže priče o još nekim projektima koji samo što nisu vani.
▸ https://soundcloud.com/filipscekic
► mmmotion (Raw Paper Records ⇁ Koprivnica)
Marijan je u produkcijskim vodama još od kraja 90ih, kada pod pseudonimima inconnector i evoLverR radi breaks i DnB. Sredinom 2000ih, nakon par kompilacijskih CD izdanja, uzima dulju kreativnu pauzu, a 2012. ga revitalizirana deep house scena inspirira i nagoni da se ponovno lati miša. Jedan je od pokretača koprivničkih Bass resolution i Gang Bang kolektiva te istoimenih večeri u multimedijalnom klubu Pixel , kojima je u urbano mrtvu Koprivnicu ubrizgavana svježa doza underground 4×4 glazbe. Osim navedenih večeri u svojstvu DJa nastupao je i na RockLive festivalu, na CFSN nucomersu 2008., u Frendovoj sobi, te u Funku.
Od kraja 2014. funkcionira kao polovica Raw Paper Records izdavačke kuće (uz osnivača Alena Šimunica a.k.a. illuminum), koja do sada bilježi 3 kompilacijska tech/house izdanja i jedan EP, a u pripremi je i prvi vinil na kojem jedan od remixa potpisuje jedan od producenata sa Lobster Theremina. RPR kao svrhu svog postojanja, uz izdavanje super muzike, ima i etabliranje domaće underground dance produkcije, tako da se na svakom od izdanja nalazi po par domaćih imena, a u takvom stilu planiraju i nastaviti.
Trenutni produkcijski flavour du jour koji mmmotion predstavlja je fuzija breaks/house/techno senzibiliteta, vožena beskompromisnim beatom, inducirana ubodima atmosferske buke i osnažena uvrnutim bass linijama.
Trenutni live-setup pogonjen je NI Maschineom i Waldorf Blofeld synthom, uz neizostavnu hrpu efekata i midi kontrolera.
Krećimo se zajedno!
▸ https://soundcloud.com/mmmotion▸ https://soundcloud.com/rawpaperrecords
Sirup pleše od 01 do 08, a ulaznica je 35 kuna.
Pridružite se Facebook eventu ovdje.