Illectricity Sound Clash Night

U sklopu 11. izdanja Illectricity Festivala, jedinog zagrebačkog audio-vizualnog festivala, koji i ove godine donosi spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna, u Sirupu će se održati Illectricity Sound Clash Night.

Illectricity Sound Clash je večer koja preispituje ulogu promotera kao selektora sadržaja te ulogu DJ-a kao jedinog aktivnog elementa u kreiranju tog sadržaja na klupskim večerima. Uzor su jamajkanski soundsystem i njihova natjecanja (soundclash), no taj koncept nadopunjujemo utjecajem publike preko realno mjerljivih faktora.
I ovaj put će nastupiti četiri DJ ekipe koji će se natjecati kroz pet rundi od sat vremena s tim da će svaka ekipa imati samo petnaest minuta po rundi da maksimalno raspleše publiku. U prostoru će biti postavljeni senzori pokreta koji će cijelo vrijeme mjeriti količinu pokreta na plesnom podiju i u realnom vremenu prikazivati podatke na video zidu, te će se nakon kraja svake runde usporedbom dobivenih podataka odrediti pobjednik runde. Publika u ovom slučaju samim plesom određuje pobjednike svake runde čime se publici daje prilika da se aktivnije uključi u samu večer bez potrebe za odmicanjem pažnje od samog iskustva glazbe u klubu, a DJ-ima se daju egzaktni podaci o utjecaju njihove glazbe na tijek večeri. Kroz runde će nas voditi jedan od najtoplijih glasova etera, Topssy.
Team itch VS Team Foil VS Team Funk Guru VS Team phillipe
Početak u 00h, ulaz 30kn u pretprodaji (Entrio – https://goo.gl/IqP64R ), 40kn na ulazu
Jedanaesto izdanje Illectricity Festivala, jedinog zagrebačkog audio-vizualnog festivala, i ove godine donosi spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna, a sve se odvija od 4. do 12. prosinca na više lokacija u Zagrebu.
Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine slovi za jedan od najvažnijih glazbenih događaja. Dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, kao i promoviranju vizualnih umjetnosti kroz seriju radionica i brojnih popratnih sadržaja. U klubu Sirup festival će ugostiti dva klupska događaja, otvorenje uz Sound Clash (4.12.) i After Party Main Nighta, koji će s održati 12. prosinca u klubu Boogaloo.