SLURP! vol.3

subota / saturday / sabato
Fort Punta Christo
Štinjan / Pula / Croatia
22-06h
ulaz / entrance / ingresso: 70/80 kn
VAKUM Floor
DONA aka DJ PLANT TEXTURE (Ilian Tape, Creme Organization, IT)

Posvećenost, istraživanje i individualnost su vrijednosti koje karakteriziraju Donu kao glazbenika. S pozadinom u udaraljkama, bubnjevima i studiju klavira, Dona je brzo našao svoj put kroz eksperimentiranje s mašinama. Konstantno redefinirajući svoje granice i poboljšavajući svoje sposobnosti dizajniranja zvuka, Dona je ronio u dubine elektroničke glazbe, od junglea do drum and bassa, od housea do techna i pri tom prolazeći i kroz ambijentalnu glazbu. Njegova izdavačka kuća “Points”, na kojoj su objavljena imena poput Jamal Moss, Anthony Shakir, Patrice Scott i Vakula, te njegov projekt DJ Plant Texture, najvažnije su točke njegove karijere posljednjih godina. U 2016. godini, reinterpretacijom UK Low Fi Junglea, drum and bassa te hardcore zvuka, svjedočila su izdanja na labelovima kao što su 10Pills Mate (Lobster Theremin Side Label), Unknown To The Unknown, Creme Organization i Ilian Tape.
www.facebook.com/musicfroma662
www.soundcloud.com/dona-sound
ANCUT (Discarded Gems Berlin)

Uglavnom pod utjecajem ranog detroitskog zvuka i rimske house i techno scene iz 90-tih, Marco se polagano probijao kao producent i DJ. Trenutno živi u Berlinu gdje je osnovao Analogcut Mastering i Vinyl Dubplates. Uz to, on je strastveni sakupljač synthova i bubanj mašina. Ovo će biti njegov prvi nastup u Hrvatskoj!
www.soundcloud.com/marco-pellegrino
www.soundcloud.com/discarded-gems
BORUT CVAJNER (Vakum Records)

Hrvatski DJ i opsesivni kolekcionar vinila Borut Cvajner je istinski ljubitelj glazbe, a njegova zarazna energija je nešto na što plesni pod nije imun. Možda je najizravnije svjedočansto o tome njegovo stalno pojavljivanje na večerima kultnog Tresor cluba u Berlinu. U ovom trenutku glazba već gotovo 20 godina u njegovom životu, od kojih je većnu proveo u Italiji i Berlinu. Ovo potonje je postalo i još uvijek je središnja točka njegova života i bitna destinacije svake godine. Trenutno, Borut živi i djeluje u Hrvatskoj. U svom rodnom Puli organizira Ame događanja koja su u proteklih pet godina uspješno izazvali lokalnu paradigmu o tome kako treba predstavljati elektronička glazba. Bez strogog žanrovskog okvira koji je ograničio mnoga druga događanja, Ame je slobodno plutajući mikrosvemir, koji bez napora kombinira glazbu, performans i likovne umjetnosti. Godine 2014. suosnovao je “Vakum”, vinyl-only izdavačku kuću čija je žanrovska politika ostala dosljedna etici koju Borutu primjenjuje na Ame događanja. Ipak, bez greške, u svom DNK-u “Vakum” je pouzdana izdavačka kuća koja se bavi plesnim podijem. House, techno, electro i sve između, a popis umjetnika uključuje imena kao što su The Analogue Cops, Gari Romalis, Steve Murphy, Lerosa, Nubian Mindz, DJ Octopus, Rimbaudian, Sagats i Basic Soul.
www.thehappyfew.it/portfolio-type/borut-cvajner/
www.soundcloud.com/borut-cvajner
www.soundcloud.com/vakum-records
DISRUPTED PROJECT (Vakum Records)

Alen Špionjak se produkcijom počeo baviti jos 2004. godine a kao Disrupted Project od 2009. Već sljedeće godine potpisuje svoj prvi vinil za Bokhari Records uz bok Neville Watsona, dub techno prvijenac pod nazivom “1.2”. Tri godine kasnije postaje suosnivač vinyl labela – Vakum, gdje Alen potpisuje “Mramorni II”, techno uspješnicu uz The Analogue Copse, John Swinga i Emg-a. U međuvremenu izbacuje EP na ploči za poznati ARTS Records te iste godine nastupa live u kultnom berlinskom Tresoru. Ove godine je potpisao EP za VAKUM006 uz remix Basic Soul Unita a tijekom ljeta će se naći i na novom izdanju Out Of Place-a uz poznate techno njuške.
Trake mu supportaju i vrte neka od najutjecajnih stranih imena poput Juan Atkinsa, Marcel Dettmana, Dj Bone-a, DJ Pete-a, šefa Echochorda – Kenneth Christiansena, Ben Simsa i drugih. Paralelno sa svime vodi i Waveforms Podcast serijal vec 10 godina. Rijetko dj-a, nastupi su većinom live i variraju od techna i duba do sadašnje fuzije acida i electra.
www.facebook.com/pg/DisruptedProject
www.soundcloud.com/disruptedproject
EVAN (Vakum Records)

Iako je u prijateljskim krugovima poznat kao Mramorni, Evanova persona seže dublje od toga. Njegova muzička knjižica je zadnjih petnaestak godina ispisana raznim upletenostima u domaće projekte. Od početnih organizacija „under the radar“ evenata do kasnijeg pokretanja „Movement“ večeri u zagrebačkom Mastersu koje su u to vrijeme osvježile scenu novim dubinama uz imena poput Efdemina, Manuel Tura, Stimminga i sl. 2012. Godine je sudjelovao u pokretanju „Legalize Lambada“ projekta koji se odnedavno iskristalizirao u vinyl-only label koji uskoro izbacuje svoje treće izdanje. Njegova današnja adresa je u Rovinju i trenutno čini trećinu Vakum Records kolektiva uz Boruta Cvajnera i Disrupted Project-a. Sad već dobro poznat, label je uspješno izdao svoje šesto vinyl-only various izdanje. Na prethodnim se izdanjima mogu čuti pjesme imena poput The Analogue Cops, Vinalog, Scott Ferguson, Gari Romalis, Nubian Mindz, Steve Murphy, Dj Octopus, Fabio Monesi itd. Jedan od ciljeva Vakum Records-a je promoviranje neafirmiranih talenata s prostora ex-yugoslavije. Dosadašnja imena s ovih prostora koja su potpisana za Vakum etiketu su: Disrupted Project (HR), Manjane (SR), Homeboy (HR), Volster (HR) i Christian Kroupa (SLO). Kako se radi o strastvenom kolekcionaru ploča i muzikofilu Evan ne voli stilska ograničavanja, stoga se u njegovim setovima može čuti kombinacija techna i housea u svim podvrstama.
www.soundcloud.com/evan
TECH Floor
IVAN KOMLINOVIĆ – live!

Više od dvadeset godina karijere DJa uz koju su se vezali različiti događaji, te brojna postignuća u glazbenom stvaralaštvu i nastupima. Ipak, čini se da je u posljednje vrijeme ovaj zagrebački DJ, producent, inženjer zvuka, mastering inženjer, live performer, dodatno pritisnuo papučicu gasa, te je cijeli svoj profesionalni opus podigao na višu razinu. Iako u svojim DJ setovima vrlo često stilski putuje kroz prilično različite žanrovske forme, uvijek sebe svrstava u techno DJe te je kao dio techno line-upa nastupio na nebrojeno puno partya i festivala u regiji i šire. Brojna izdanja za uglavnom inozemne labele ukazuju na njegovo prirodno okruženje: studio.Tamo provodi puno vremena radeći na svim fazama razrade ideja i realizacije od inicijalne ideje do masteringa. U novije vrijeme, studio je i svojevrsni “labos” u kojem stalno dorađuje, mijenja i usavršava, jedno novo poglavlje u karijeri i prilično jedinstvenu artističku formu…Ideja live acta nije bila neka novost, no prijelomni trenutak se dogodio 2015. godine na Moondance festivalu kada je s live-actom nastupio uz artiste kao što su Octave One i Analog Cops.
www.facebook.com/ivan.komlinovic
www.residentadvisor.net/dj/ivankomlinovic
ADOO

Admir Adoo Hasanbegović je house, tech-house i minimal techno artist, DJ i producent iz Pule, Hrvatska. Njegova glazba je mješavina prepoznatljivih groovy bas linija, varijacija striktnih i tribalističnih perkusija, vješto pokretnih ritam sekcija, isprepletenih i upakiranih u topli aranžman a ponekad i veoma iskrenu metaforičnu cjelinu. Njegovu glazbu podržavaju i sviraju velika imena kao što su : Richie Hawtin, Pacao Osuna, Dubfire, Marco Carola, Sam Paganini, Julian Jeweil, Stefano Noferini, UMEK, Cristian Varela itd, a također niže izdanja na prestižnim labelovima kao što su: 1605, Toolrom, KD Music,Stick Recordings, Selected Records, Patent Skillz, Night Light Records, AudioJah, Fresco Rec., Alchemy i itd. U prosincu 2014. prijavljuje se za remix contest trake Bregucha od Gramophonedziea i DJ Liona. Svojim remixom uvjerljivo osvaja prvo mjesto na Beatportu. U kolovozu 2015. – nastupa na velikom i prestižnom festivalu u Španjolskoj – Aquasela Fest u Asturiasu. Na tom festivalu Adoo nastupa rame uz rame sa poznatim svijetskim imenima kao što su : Carl Cox, Richie Hawtin, Paco Osuna, Joseph Capriati, Matador, Nic Fanciulli, Cristian Varela i drugi…
I dalje neumorno nastupa diljem Hrvatske i Europe te izdaje trake na niz lableova.
www.facebook.com/adoo.music beatport.com/artist/adoo/148974
www.soundcloud.com/admir_adoo
www.mixcloud.com/adoo_music/
ISAN HETS

Sandro Stehlik aka Isan Hets mladi je Puležan čija je ljubav prema elektroničkoj glazbi počela 2011. godine. Pravi početak njegove karijere bio je party u Nina Boat klubu u Rijeci 2015. godine realiziran uz veliku podršku prijatelja, DJ-a i producenata Adoo-a i Poca Loca.
Nakon toga uslijedio je niz svirki i festivala, poput Seasplasha a 2017. godine bio je finalist Burn Residency Mix natjecanja. Zajedno sa partnericom Beatriss osnovao je Artnote – novi projekt koji spaja umjetnost i glazbu.
www.facebook.com/isanhets/
www.soundcloud.com/sandro-stehlik
www.mixcloud.com/Artnote/
HERCEG

Na sceni je aktivno od 2003. godine. Do 2013.godine izdavao je trake na labelovima; Toolroom Records, Blacksoul Music, City Life, Bonzai, Hand Job Recordings…Početkom 2017. godine mijenja ime i vraća se korijenima, technu i vinilima. Trenutno je studio po strani jer radi na novoj klupskoj večeri i labelu Stuba Music.
www.facebook.com/hercegofficial/
www.soundcloud.com/hercegofficial
KARAMATICH – warm up

Ivan Karamatić iz Vodnjana kraj Pule je još u mladim danima ljubav prema glazbi pokazivao kroz interes za brakdance i hip-hop. Kasnije se opredijelio za techouse/techno. Puštao je za ekipicu na raznim afterima te je dobio priliku pokazati svoj talent nastupom za organizaciju Feel Pleasure. Time je dobio zeleno svjetlo za ulazak na scenu i razne nastupe. Tako je početkom ljeta nastupio i na Fort Bourgignonu na partiju sa Uto Karemom.
www.facebook.com/karamatich.dj
bRAVE Floor

TLR (Creme Org./NL)

Od prvih avantura u vinilu prije tridesetak godina, DJ TLR bira živopisne vruće i osvježavajuće hladne sastojke za svoj jedinstveni groove. Rani su dani haaške acid scene obilježeni radosnim skvoterskim duhom prkosa i prijezira spram normi, kojim on tvrdoglavo zrači i danas. Imena poput Legowelt, Alexander Robotnick, Rude 66, D’Marc Cantu itd., lansirana su u sam vrh klupskog undergrounda zahvaljujući njegovoj predanosti i radu na sceni. Osnivač je svjetski cijenjenih etiketa Crème Organization, R­Zone i Crème Jak, ali i traženi stručnjak za usijavanje atmosfere na podiju. Zvuk gradi kombinirajući electro/techno, acid/jakbeat, hip­hop i jungle, a čuven je po visokozapaljivim setovima za publiku koja pleše preko svih granica!
www.facebook.com/cremeorganization
www.soundcloud.com/cremeorganization
IKONAL – live!

Nikola Kos aka Ikonal glazbeni je producent i DJ iz Zagreba koji je sasvim nastrojen live izvedbama. U jednom svom setu on šeta od deepa, preko acida, pa sve do electra, trancea ili techna. Član je bRAVE kolektiva.
www.soundcloud.com/ikonal
www.facebook.com/ikonalmusic/
MAJA PA

Uz utjecaj mnogih eksperimentalnih, sintetskih i industrijskih bendova, produkcije 80-ih i 90-ih, klasične glazbe i bratovih vrpci, Maja je započela svoju DJ karijeru samo prije nekoliko godina. Izbjegavajući stereotipne party zvukove, ona predstavlja zanimljive, energične, ponekad eklektične setove koji se razlikuju između tehna, elektra, acida, avangarde i raznih eksperimenata. Također je članica bRAVE kolektiva.
www.soundcloud.com/cooliefruit
www.residentadvisor.net/dj/majapa
FB event:
https://www.facebook.com/events/524606411308170/