Slurp! vol. 2 w/ Steve Murphy, DJ Octopus, Jan Kinčl Zero i drugi

Slurp! vol. 2 w/ Steve Murphy, DJ Octopus, Jan Kinčl Zero i drugi
Subota, 11. srpnja @ Fort Punta Christo Štinjan, Pula
Ulaznice: 50 kn u pretprodaji / 70 kn na dan
FB event –> facebook.com/events/517730581712478

*******************
Atrij floor – powered by Vakum Records label:
STEVE MURPHY (Lobster Theremin)
DJ OCTOPUS (Hot Haus Rec)
+
JAN KINČL ZERO
Vakum crew – DJ sets:
BORUT CVAJNER
EVAN
DISRUPTED PROJECT
*******************
Grotlo – Old School Floor
MARC GRABBER (SLO)
ARMANDO (SLO)
BEBETTO (HR)
RICH (HR)
*******************
Steve Murphy (I)
Unatoč njegovom umjetničkom imenu i prepoznatljivom zvuku, Steve Murphy ne dolazi iz Chicaga nego iz Mire, malog gradića u predgrađu Venecije. Steve se dj-ingom počeo baviti 2001. i od tada je nastupio u gotovo svim klubovima u regiji. Vrlo je ozbiljan i profesionalnan za mix pultom, puštajući isključivo s ploča kombinirajući electro i house, techno i new wave, acid i pop.
Zajedno s Die Roh, Steve je producirao album The Chasm i EP Windy City te solo 10” Planet Earth – ove ploče su se vrlo brzo rasprodale i potvrđene su od ljubitelja klasičnog Warehouse zvuka.

U 2012. Pokrenuo je Riviera projekt i osnovao Muscle Records etiketu, zajedno s Lucretiom, DJ Octopusom, Madi Greinom i Chevelom. Etiketa je platforma za širenje takozvanog the sound of Brenta zvuka: sirov, prljav, spoj housea i techna pogonjen mašinama. Iste godine izdao je The Dove Ultimatum na Vae Victis Rec. etiketi pod imenom Durant – distorzija electro i funky acida producirane u suradnji s Die Rohom i Lucretiom.
–> soundcloud.com/stevemurphyridesagain
*******************
DJ Octopus (I)
Polovica Die Roha, suosnivač Muscle Recordsa, pobornik ploča i ljubitelj Akai semplera, DJ Octopus je čisti izdanik Brenta studia. Brent je kreativno okupljalište i profilirana točka sastajanja gdje energija dolazi iz predgrađa i gdje je produkcija zasnovana na hardwareu i duboko ukorjenjena u improvizaciji. Octopus je poznat i po svojim glazbenim suradnjama, najčešće s Lucretiom i Chevelom. Taj istinski školski pristup se također reflektira u njegovim dj setovima, pa zastupa Chicago House, Detroit Techno, new wave i synth pop, koristeći UK base favorite na u uzbudljivom, sirovom mixu s robusnim krajevima.

–> soundcloud.com/djoctopus-2
*******************
Jan Kinčl Zero (HR)
Jan Kinčl Zero zanimanje prema technu pokazuje već s 14 godina, a prvi gig dobiva već sljedeće godine, u klubu Crossroad u Malinskoj. Tijekom uspješne karijere sudjelovao je u različitim projektima, bio je stalni rezident kluba Boogaloo i nastupio u raznim klubovima u Hrvatskoj i diljem regije. 2007. osniva vlastitu izdavačku kuću – Bondage, kroz koju izdaje vlastitu glazbu ali i radove ostalih glazbeno kompatibilnih producenata. Atonal etiketu pokreće 2010. u suradnji s Darkom Tumbasom, a od 2011. je godine urednik i voditelj sve popularnije radio emisije Zero Show na zagrebačkom internet Radiju 808, a rad na promociji lokalnih talenata pomoću vlastitog labela i radijske emisije zaključuje kroz klupsku večer Cycle.

–> facebook.com/jankinclz/timeline
*******************
Borut Cvajner (HR)
DJ i istinski kolekcionar vinila, Borut Cvajner je srcem nošen ljubitelj glazbe, koji zaziva energiju specifičnu po tome što se neizostavno prenosi na publiku. Preko 15 godina je aktivno u glazbi, ali nisu mu strane avanture otkrivanja novog zvuka. Dobar je dio života proveo u Italiji, gdje je 2002. na natjecanju u Padovi osvojio titulu najboljeg novog DJ-a. Zatim je otkrio Berlin koji postaje centar njegovog hodočašća i esencijalno odredište svake godine. Trenutno živi u Hrvatskoj, gdje je bitka zadržati slobodu glazbenog izraza i ostati dosljedan sebi.

U rodnoj Puli, organizira Ame večeri, koje kombiniraju elektronsku glazbu s vizualnim umjetnostima. Prošle je godine s dvojicom bliskih prijatelja osnovao strogo vinilnu etiketu Vakum, ali i utvrdio poziciju nastupima na regionalnoj sceni, te u legendarnom berlinskom klubu Tresor. Ove mu se godine rad nastavlja nadolazećim Vakum izdanjima, te bukiranim nastupima po domovini i Europi. Ostati sebi dosljedan i dijeliti ljubav s drugima je najljepši osjećaj ikad.
–> soundcloud.com/borut-cvajner
*******************
Evan (HR)
Evan je ovisnik o elektronskoj glazbi još od rane mladosti, kada je otrkio raznolikost koju ona pruža. Nedugo nakon toga svoje mjesto pronašao je u technu kada se susreo s kompilacijama i albumima izdavačke kuće Tresor. Uskoro je uslijedila i nabava prvih gramofona i ploča, a samim time i nastupa.

S prijateljima je počeo organizirati ilegalne partije na kojima je predstavio svoj rad široj sceni, a kako je vrijeme odmicalo prešao je i u velike klubove i počeo sa sviranjem diljem regije. Put ga je doveo i u Zagreb gdje se povezao s Danielom Kunštekom, Brightonom i Dgreeem. Ta suradnja dovela je do projekta Movement koji je Zagrebu donio niz inozemnih imena. Danas djeluje u Legalize Lambada kolektivu i novom ekskluzivno vinilnom Vakum Recordsu uz Disrupted Project i Boruta Cvajnera.
–> soundcloud.com/evan
*******************
Disrupted Project (HR)
Disrupted Project (Alen Špionjak) je prisutan na sceni već desetak godina, što kroz produkciju, što kroz live nastupe. Svoja prva izdanja je od 2006. godine potpisivao pod pseudonimom Allen Spion prezentirajući melodičniju stranu svoje vizije u to vrijeme. Inspiriran zvukovima pop-syntha osamdesetih i Detroit techna devedesetih nije trebalo puno vremena da potpuno oslobodi i posveti svoju interpretaciju zvuku kojeg potpisuje danas pod Disrupted Project imenom. Izdaje vinile za strane etikete, a s produkcijom i live nastupima ne zastaje. Sa početkom 2014. godine ide korak dalje i sa dva bliska prijatelja (Borut Cvajner & Evan) pokreće vinyl only label Vakum, na kojem uskoro izlazi već treći various release.

Disrupted Project live je spoj odnosno fuzija raznih stilova i iako uglavnom koristi digitalnu opremu prilikom live nastupa, Alen nije ljubitelj čistih i sintetičkih zvukova. To su uglavnom varijacije prljavih dub techno chordova, reverb padova i one shot vokala pa sve do acid bass linija, berlinskog atmosa i electra.
–> soundcloud.com/disruptedproject
*******************
Marc Grabber (SLO)
Marko Grabar (Marc Grabber) poznat je kao jedan od organizatora MTV Valkana Beach Festivala, brojnih partija u Fort Bourguignonu u Puli te u raznim klubovima u Hrvatskoj i Sloveniji. Surađivao je sa imenima kao što su Circulation, Pete Gooding, Chris Coco, Haris Custovich, Partito Jesus Comunista (Dobrilla). Dj-irao je i na otvaranjima Deep Dish i Global Underground partija. Grabber uz deep/techouse također proizvodi različite glazbene stilove sa svojim projektima kao što su: Dalmatinski Dub (Tomec & Grabber), Golem, Manouche, Ufoslavians… Njegovo najnovije izdanje je na labelu Family Grooves Records – suradnja sa legendarnim britanskim pjevačem Pete Fijom (Tiger Stripes, Adorable…)

–> soundcloud.com/marcgrabber
–> facebook.com/marcgrabber
*******************
Armando (SLO)
Armando Ota jedan je od začetnika progressive-trance scene u Sloveniji. Armando je tijekom godina nastupao na svim relevantnim festivalima u Sloveniji i regiji; MTV Valkana Beach Festival, Sunrise Festival, Meet me… Njegovi su setovi sastavljeni od raznih elektronskih glazbenih žanrova, ali u njima i dalje prevladavaju progressive soundovi.

–> soundcloud.com/armandoxxx
*******************
Bebetto (HR)
Boris Bjelica – dj Bebetto rođen je u Puli, gdje i danas živi. Svirao je synth i bubnjeve u više pulskih punk-rock bendova; Die Blauen Reiters, Art Nouveaux, The Washingtones, GUW, Gola Jaja, Holiday Out… Usporedno sa sviranjem bavi se i dj-iranjem te glazbenim novinarstvom. Od 1998. do 2004. godine radio je na pulskom Radio Maestralu kao voditelj, novinar, dj i glazbeni urednik. Između ostalog uređivao je i vodio emisiju elektronske glazbe Epidemija. Od 1999. godine njegovi setovi počinju biti sastavljeni od house-based elektronske glazbe. Bebetto je bio aktivan član TCM grupe koja je organizirala MTV Valkana Beach festivale. Od 2003 – 2012 godine radio je kao manager, organizator i dj u rovinjskom Monvi centru. Voditelj je i urednik emisije Revija na ledu koja se emitira na HR Radio Pula. Njegovi su setovi kombinacija house + techouse elektronske muzike. Fuzija je njegova glazbena filozofija.

–> soundcloud.com/dj-bebetto
*******************
Rich (HR)
Samir Kamber aka DJ Rich rođen je i živi u Puli. Od malih nogu zanima ga glazba pa upisuje i završava muzičku školu u Puli. Zadnjih 9 godina aktivno dj-ira, od Monvi Centra Rovinj, Lighthouse kluba, pa do Seasplash platforme. Krasi ga raznolikost i sposobnost improvizacije a drži se uglavnom techouse beatova.

–> soundcloud.com/dj-rich-2
*******************
Slurp! 2015
Ako uzmemo u obzir da korijene vuče iz Sirup Nation festivala započetog 2011. godine, Slurp! ove godine slavi svoj prvi, petogodišnji jubilej. Festival koji ima za cilj predstaviti izbor izvođača iz širokog spektra elektroničke produkcije, u međuvremenu se iz višednevnog događanja transformirao u seriju ljetnih clubbinga promoviranih u zajedničkom konceptu, koji se treću godinu zaredom odvijaju jednom mjesečno kroz sezonu jedinstvene tvrđave Punta Christo u Štinjanu pored Pule.
Slurp! se osim središnjih događanja u ljetnim mjesecima, dokazao kao prepoznatljivi brand koji u Puli biva aktivan i tijekom ostatka kalendarske godine, organizirajući događanja u sklopu tradicionalne novogodišnje Seasplash platforme, i kroz redovite programe u podzemnim tunelima Zerostrasse.
Sve informacije o Slurp! festivalu dostupne su na:

www.slurpfestival.com
www.facebook.com/Slurp.festival
✖ 20.6. ✖ 11.7. ✖ 8.8. ✖ 26.9.
*******************
Ulaznice su dostupne u prodajnoj mreži sustava Entrio kao i na entrio.hr.

Popis pretprodajnih mjesta:
ZAGREB
Aquarius CD shop – Branimir centar, Kneza Branimira 29
Aquarius CD shop, Maksimirska 16
Aquarius CD shop, Varšavska 13
Atlas, Teslina 7
Atlas, Izidora Kršnjavoga 1
Atlas, Zrinjevac 17
Bon-Ton, Prolaz Ivana Dežmana 5
Churchill – Arena centar, Lanište 32
Churchill – Avenue Mall, Av. Dubrovnik 16
Churchill – City Center West, Jankomir 33
Daily News – Importanne Glavni kol., Trg Ante Starčevića 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76
Punkt – Branimir centar, Kneza Branimira 29
Record Store Zagreb, Tkalčićeva 34
Rockmark, Berislavićeva 13
Tvornica Kulture, Šubićeva 2
Vinyl bar Zagreb, Bogovićeva 3
ZADAR
Daily News – Kaufland Zadar, Andrije Hebranga 2
iGrow shop, Stomorica 2
Zadarski list – Terminal Zadar, Liburnska obala bb
VARAŽDIN
Daily News – Lidl Varaždin, Gospodarska 54
Suvenirnica – Varaždinske vijesti, Trg kralja Tomislava 7
SPLIT
Atlas, Obala Lazareta 3
Daily News – Split riva, Obala hrvatskog preporoda 6
Daily News – Joker Split, Put brodarice 6
Daily News – Kaufland Split, 114. brigade 6
iGrow shop, Kružićeva 6
ŠIBENIK
Daily News – Kaufland Šibenik, Vukovarska 10
RIJEKA
iGrow shop, Blaža Polića 5
Palach, Kružna 8b
The Beertija, Slavka Krauzteka 12
PULA
Activa Travel, Scalierova 1
Daily News – Pevec Pula, Industrijska 15

ROVINJ
Prostor – Hotel Lone, Luje Adamovića 31
OSIJEK
Atlas, Županijska 19
Daily News – Kaufland Osijek, Josipa Reihl-Kira 40
Daily News – Zrinjevac Osijek, Reisnerova bb
Luminis, Županijska 1
SLAVONSKI BROD
Daily News – Kaufland Slavonski Brod, Petra Svačića bb
NOVALJA
Sunturist Novalja, Kranjčevićeva b.b.
KORČULA
Korkyra info, Trg Petra Šegedina 3a
ĐAKOVO
Daily News – Kaufland Đakovo, Ulica Franje Račkog 95