Slurp! vol.2 – 2013.

Slurp! vol 2 13.07.2013. Fort Punta Christo, Štinjan, Pula
Nakon odličnog uvodnog Slurpa! u kojem je glavni akter bio Petar Dundov, prelazimo u drugu fazu i širimo tulum na dva floora. Nositelj drugog Slurpa! bit će frankfurtski deep house čarobnjak Terry Lee Brown Jr uz zanimljivu domaću ekipu: Alen Sforzina, Sergej Snooze, Arszenik, XXL, Wan, Boo Dale, Fryer i Bebetto.
Satnica nastupa:
Main club floor:22.00. – 23.30.h XXL23.30. – 01.00.h SERGEJ SNOOZE01.00. – 02.30.h ARSZENIK02.30. – 04.30.h TERRY LEE BROWN JNR.04.30. – 06.00.h ALEN SFORZINA
Mungos floor:24.00. – 02.00.h WAN02.00. – 04.00.h FRYER04.00. – 06.00.h BOODALE vs BEBETTO

Terry Lee Brown Junior A.k.a. Norman Feller smatra se članom međunarodne elite house producenata i jednim od vodećih imena originalnog europskog deep i tech house zvuka već gotovo 20 godina.
Jedan je od onih kojih se istarska i primorska party publika rado prisjeća iz zlatnih vremena partijanja, budući da je Terry 1998. nastupao u Ambasadi Gavioli, 2002. u opatijskom Colosseumu, godinu kasnije na Rabac Summer Festivalu te posljednji put 2007. na Hallowindu u Medulinu i svaki put ostavio odličan dojam.
Terry DJ-ira od 1989., a glazbu stvara od 1993. 1995. pokreće, danas kultnu etiketu Plastic City, za koju izdaje svoj prvi album “Brother For Real”, a na koji danas gledamo kao preteču tehc-housea s inkonporiranim elementima jungle i trance glazbe. ”Brother For Real” izazvao je ogroman interes javnosti, čak i na tržištu Velike Britanije i SAD-a, a britanski Muzik uvrstio ga je u top 10 albuma 1996. Drugi album „Chocolate Chords“ slijedi uspjeh debija : američki Mix Mag uvrstio ga je u top 5 albuma 1997. Treći album “From Dub Til Dawn” nastavlja Terrijevu tradiciju žanrovskog naslanjanja na house i spaja teži bass groove sa toplom atmosferičnom produkcijom i fragmentiranim vokalima s nagalskom na zvuk i ritam što rezultirala fuzijom housea, duba i two stepa.
Terry iza sebe ima 7 albuma, 30-ak singlova i 20-ak DJ kompilacija, među kojima najpoznatiji serijal ”Terry’s Cafe”, kojeg je pokrenuo još 1997. Četrnaesati po redu ”Terry’s Cafe” izašao je prošle godine, čime je ovaj serijal postao jedan od najdugovječnijij, najcjenjenijih i najprodavanijih DJ mikseva svih vremena.
Za svoj tipično afroamerički pseudonim kaže da ga je sastavljao od popisa riječi koje su mu se činile zvučne za DJ ime i na kraju došao do Terry Lee Browna, na što mu je jedan prijatelj iz SAD-a dodao Jr i rekao da tako nitko neće vjerovati da se radi o bijelcu iz Njemačke. To se i pokazalo istinitim na početku njegove karijere…
ALEN SFORZINA (TENAX RECORDINGS), IT


Glazbenik, DJ, producent, inženjer zvuka, sound designer …
Alen je kompletan umjetnik i ima duboku glazbenu podlogu. Njegov odabir je oduvijek bio metro underground bez granica teritorija. Njegova glazbena karijera započela je 1980-ih, svirao je bas, synth i programirao drummachine u raznim underground post-punk grupama.


Krajem 80-ih preselio se u Austriju, nakon godina iskustva kao profesionalni glazbenik, te započeo bavljenje produkcijom i DJ-ingom. 1992. postaje i vice-prvak Austrije u DMC natjecanju. Tijekom tih nekoliko godina u Austriji Alen je objavio mnoga izdanja pod pravim imenom i raznim pseudonimima te ostvario važne suradnje u krugovima svjetski poznatih glazbenika. 


U potrazi za novim emocijama i glazbenim nadahnućem krajem 2006. Alen seli u Italiju (Firenze) te započinje suradnju sa jednim od najpoznatijih DJ-a na Apeninskom poluotoku, Francescom Farfom. Nakon niza godina produciranja i remiksiranja, Alen je početkom 2012., na poziv talijanskog DJ-a i producenta Alexa Nerija, postao prestižnog Tenax Recordings Crewa.


U svojim nastupima Alen kombinira različite glazbene stilove, uključujući i elektro, techouse i minimal techno, uz izniman osjećaj za dancefloor.
SERGEJ SNOOZE (SIRUP/HOME MADE, ZAGREB)
Nakon što je 1988. prvi puta kročio u klub, njegova karijera ambicioznog clubbera ne bilježi neopravdane sate. Ovaj strastveni kolekcionar vinila za gramofonima se našao 2000. godine i to kao rezident klupskog programa Stylish u klubu Aquarius. U isto vrijeme, zajedno s još nekoliko prijatelja, osniva Frequency Crew, poznatim po izvrsnim nedjeljnim Sunday Frequency sessionima.
Uskoro se rađa label Home Made Electronica koji, istoimenom prvom miksanom kompilacijom, počinje promovirati domaću produkciju i talentirane glazbenike iz regije pod motom “glazba s mediteranskim dušom i balkanskim stavom” i do danas ostaje jedna od najdugovječnijih etiketa elektronske glazbe na ovim prostorima. Za HME su do sada svoje materijale izdali Zarkoff, Davor O, Homeboy, Monotek, Examine, Shuma, Chocolate Noir, Rudy B, Borgie i D-Liner iz Sarajeva, Sevdah baby iz Beograda, Unizzon i Boltzman iz Slovenije.
Sergej, nakon seljenja programa iz kluba u klub, krajem 2008. odlučuje ostvariti svoj dugogodišnji san te kreira i otvara klub Sirup u kojem nastupa i promovira elektronsku glazbu raznih žanrova i koji je do danas ugostio preko 300 top DJ imena kao što su Seth Troxler, Jamie Jones, James Holden, Jennifer Cardini, Andrew Weatherall, Luke Slater i drugi. Od 2007. do 2009. godine bio je i partner u klubu Porat zadužen za program i marketing kluba, te ga u izboru DJ Maga klub dovodi u Top 100 klubova u svijetu. S Pytzekom je osnovao i vrlo uspješnu etiketu Burek usmjerenu na inozemna izdanja.
ARSZENIK (SIRUP/SLURP, ZAGREB)
DJ od 2000.godine, clubber i denser od malih nogu. Prvu rezidenciju kao DJ dobiva u riječkom art klubu Gal, nedjeljom te u opatijskoj kavani Quorum Prive petkom. Prve godine DJ-iranja obilježila mu je downtempo i broken beat glazba koja u to vrijeme doživljavala pravi procvat te ga ubrzo dovela do mjesta rezident DJ-a vrlo popularnih riječkih okupljališta poput Viva Cafe Do Brasila, Dva Lava ili Kosog Tornja. Ljeti nastupa diljem jadranske obale u kombinaciji sa bas-gitaristom i povremeno udaraljkašem.
2003. donosi zaokret u karijeri, budući da radikalno mijenja stil i počinje nastupati po klubovima i partyjima. Orijentira se k nadolazećem trendu electroclasha u kombinaciji sa technom i old school houseom. Ta nemoguća kombinacija pokazala se dobitnom jer u nadolazećim sezonama radi kao rezident u riječkom Fun Academyju i zagrebačkom Boogaloou te istovremeno nastupa u klubovima diljem regije…
Promjena svjetskih glazbenih trendova koji počinju strujati k novoj i svježoj house produkciji sa prizvukom minimalizma, donosi novi glazbeni zaokret, kako na glazbenom planu, tako i na poslovnom, budući da nastaje kolektiv Bodyjack koji u svoju sferu ubraja vlastitu radio emisiji, digitalnu izdavačku kuću (prvu u Rijeci), glazbeni portal, vlastiti klub (Stari Mački Lipa) te tim promotera i DJ-eva (Arszenik, Boo Dale, Fryer, Amor, Maxxxter i Wan). Istovremeno se rađa i projekt Hartera Festivala čiji postaje rezident DJ kroz sva izdanja do prošle godine. Kao član Bodyjacka u ovom periodu nastupa između ostalog u Tesli, Stereo Dvorani, Crossroadu, Opiumu Vodice, Aquarius Zagreb, Postgarageu u Grazu, klubu Lifka u Subotici, Exit festivalu, MTV Slovakia festivalu, Carnival partyju, itd. Dosad je DJ booth dijelio s likovima kao što su Mr C, M.A.N.D.Y., Jimpster, Chris Duckenfield, KiNK & Neville Watson, Levon Vincent, Peace Division, Terry Francis, Billy Nasty, Dino Dvornik i drugi…Od 2010. živi u Zagrebu i radi kao menadžer i rezident DJ u klubu Sirup.
XXL (FREELANCE, PULA)
XXL ili Boban Škaramuca veteran je istarske DJ scene, a za miks pultom se pojavljuje još od sredine 90-ih kroz kultne serijale kao što su Valkana Beach Festival ili Midnight Lunch, otkad postaje standardan u postavi većine klupskih i festivalskih događanja u Istri, Rijeci, ali i šire. Nebrojeno je puta nastupao u svim većim klubovima u Istri te bio resident u legendarnim okupljalištima kao što su Monte Serpente, Temple, Imperial, Tesla i drugi…
Trenutno živi i radi u mjestu Santo Stino Di Livenza u blizini Venezije.
BOO DALE (WORK THE FLOOR, RIJEKA)
Glazbenu karijeru gitariste gradi od ’94. Afirmirao se u grupama Unlogic Skill i Let 3 u kojem svira i danas.
Na elektronskoj sceni je aktivno prisutan od 2001. Prve godine DJ-iranja obilježile su mu svirke u tandemu sa Fryerom. Kroz godine je nastupao u svim relevantnijim klubovima i na festivalima u široj regiji. Dugogodišnji je koordinator i selektor elektroničkog party stagea na Hartera Festivalu, bio je voditelj kluba La Noche te suosnivač projekata Bodyjack i Gilettes. Uređivao je i vodio Bodyjack FM radijsku emisiju na bivšem riječkom SVID radiju.
Odnedavna i dio projekta Work The Floor te labela Sound of Comfort. Njegova je glazba danas dobro odmjerena mješavina raznih stilova sa naglaskom na osebujan deep i tech house sound.
Zaražen je elektronikom. Jako.
FRYER (WORK THE FLOOR, RIJEKA)
Fryer, pravim imenom Neven Milutin, započeo je svoje glazbeno putovanje još 1994. ponajprije kao strastveni zaljubljenik u glazbu a potom i kao član benda koji je inspiriran old school hip hop om, ny hc punkom i kraftwerkom krenuo u demonstraciju i prezentiranje potpuno novog stila tadašnjoj hrvatskoj glazbenoj sceni, kombinirajući hip hop i žestoke gitarske rifove, mnogo prije nego li je taj stil postao hype u cijelom svijetu. Band se zvao Unlogic Skill. Nakon dva izdana albuma za Dancing Bear, band se razišao 2001. godine. Dva člana benda je tad privukao nevjerojatan i uzbudljiv svijet elektronske glazbe i klupske supkulture. Započevši u tandemu Fryer & Boo Dale okreću novi list u svojim glazbenim karijerama, nametnuvši se na DJ sceni, uz partnera Arszenika, novim pristupom – kombinaciju electra, tech housea i minimalnih zvukova, tad znanog kao electroclash /electro house, da bi do danas evoluirao u urbani underground house, koketirajući sa techno ili disco vibracijama…
U svijet clubbinga je ušao startajući sa serijom eksplozivnih partya i rezidencijama u tada najjačim klubovima u zemlji, zagrebačkom Boogaloo i riječkom FunAcademy. Slijedile su svirke u svim važnijim klubovima u regiji i šire: K4, Lazareti, Fort Bourgignon, Temple, opium, Crossroad, Stereo Dvorana, Tesla i festivalima: MTV Beach Slovakia, Exit Fest Srbija, Rabac, Hartera. Dj Fryer je bio i član Bodyjack ekipe koja je svojevremeno prezentirala prvi riječki digitalni label Bodyjack schallplatten. Fryer je dosad bio rezident klubova Fun Academy / Preluk Rijeka /, Boogaloo club / Zagreb/, Tesla / Rijeka/ te neponovljive underground atrakcije Stari Mački. Fryer je sa svojim prepoznatljivim stilom prepunim groova i uvijek sa dozom eklektičnosti, a opet nepogrešivo plesnim, osvojio mnoge podije na kojima je nastupao.
WAN (WORK THE FLOOR, RIJEKA)
Wan, prvih godina svoje DJ karijere poznat i kao Vanya A, istinski je pionir DJ-inga na području Istre i Kvarnera te spada u onu generaciju DJ-a proizašlih iz zlatnih vremena opatijskih disko klubova u kojima je brusio zanat kombinirajući disko i italo disko derivate, hip hop, hi-nrg i rane dance i acid house singlove da bi se početkom 90-ih potpuno preorijentirao na acid, tech house i minimal techno…
Bio je rezident gotovo svih klubova u regiji, uključujući i prive Ambasade Gavioli krajem 90-ih. Bio je dijelom Connection i Bodyjack projekata, nakom kojeg pokreće etiketu Sound Of Comfort na kojoj i danas radi i izdaje singlove.
BEBETTO (SEASPLASH, PULA)
Rođen je u Puli, gdje i danas živi. Njegovo bavljenje glazbom započinje još u osnovnoj školi na čajankama. Ti prvi setovi bili su kombinacija punk, postpunk, ska muzike…izvođači kao; The Clash, Sex Pistols, The Specials, Joy Division, The Cure, Bauhaus, Talking Heads… Bebetto je svirao synth i bubnjeve u više pulskih punk-rock bendova; Die Blauen Reiters, Art Nouveaux, The Washingtones, GUW, Gola Jaja, Holiday Out…Usporedno sa sviranjem bavi se i DJ-iranjem te glazbenim novinarstvom u fanzinima i novinama. Od 1996. do 1999. pušta jungle, drum’n’bass, dub…na partijima udruge Mali Mrak. Od 1998. do 2004. radio je na pulskom Radio Maestralu kao voditelj, novinar, dj i glazbeni urednik. Između ostalog uređivao je i vodio emisiju elektronske glazbe – Epidemija. Od 1999.njegovi setovi počinju biti sastavljeni od house-based elektronske glazbe. Bebetto je bio aktivan član TCM grupe koja je organizirala MTV VALKANA BEACH FESTIVALE. Od 2003. godine radi kao manager, organizator i DJ u rovinjskom MONVI CENTRU. Radi i kao voditelj i urednik na HRT Radio Pula. Njegovi su setovi kombinacija house-techouse-progressive elektronske muzike. Fuzija je BEBETTO-va glazbena filozofija…
Ulaznice iznose 70 kuna za posjetitelje iz Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, a ulaznice za posjetitelje iz EU i ostatka svijeta iznose 10 Eura. Festivalska ulaznica koja uključuje sva Slurp! 2013. događanja iznosi 170 kuna.
Slurp! ulaznice se mogu nabaviti putem interneta na službenoj web stranici www.slurpfestival.com/ulaznice-slurp-festival te na pretprodajnim lokacijama u Hrvatskoj: Zagreb Tvornica Kulture (Mali Pogon) – Šubićeva 2, PUNKT – Preradovićeva 1, PUNKT – Branimir centar, Churchill shop – City centar West, Churchill shop – Arena centar, Churchill shop – Avenue Mall, Daily News – Importanne centar (pothodnik), Via Tours – okretište Borongaj, Aquarius CD shop – Varšavska 13, Aquarius CD shop – Maksimirska 16; Split iGrow shop – Mihovilova širina 13, Šibenik: – Vino&Ino – Fausta Vrančića bb, Zadar: – iGrow shop – Stomorica 2, Rijeka: – iGrow shop – Blaža Polića 5, Pula – Commodore cruises – Riva 14.