Svi detalji programa devetog Wintersplasha

Subota, 20 Veljača, 2016

Zimske zabave Seasplash festivala poznate pod zajedničkim nazivnikom Wintersplash u svom devetom izdanju upriličit će se u subotu 20. veljače 2016. u klubu Sirup, dok će se nastavak održati tjedan dana kasnije, u subotu 27. veljače u prostorima nezavisnog centra Medika i to na dva floora.

S radošću i uzbuđenjem donosimo detalje o izvođačima koji će nas počastiti svojim nastupom, te ostale servisne informacije.

Wintersplash #9, Pt. 1
Subota, 20.2. @ Sirup

powered by Goulash Disko

EGOLESS
--> www.soundcloud.com/egoless

KALI FAT DUB
--> www.facebook.com/kalifatdub

DUBDIGGERZ
--> www.facebook.com/DubDiggerz

EL GADZE
--> www.facebook.com/elgadze.music

početak: 00:00 / kraj: 7:00 / trošak: 40 kn
Facebook event --> http://on.fb.me/1POURBk
***
Wintersplash # 9, Pt. 2
Subota, 27.2. @ Medika

Attack floor

BRAINTHEFT
--> www.braintheft.de

BAMWISE
--> www.facebook.com/bamwisedub

DUBOLIK
--> www.myspace.com/dubolik

MMMENIGA
--> www.soundcloud.com/meniga

ChaDJazz floor

BASS CULTURE
--> www.facebook.com/bass.culture.7

ONE WOMAN ARMY IN DUB
www.talawa.fr/One+Woman+Army+in+Dub

BARABADUB SOUND

početak: 23:00 / kraj: 6:00 / trošak: 40 kn
Facebook event --> http://on.fb.me/1PS2VHL

Informacije o glavnim izvođačima

EGOLESS

(System, Scrub A Dub, Lion Charge, ZamZam)
Multi-instrumentalist i producent iz Zagreba. Nastupa u formi live dub acta koristeći analogni mikser i efekte, uživo manipulira aranžmanima autorskih stvari i remiksa stvarajući unikatne verzije tijekom samog nastupa. Godine uloženog truda rezultiraju da je trenutno domaći producent sa najviše vinilnih izdanja u 2015., a kvalitetne svirke po inozemstvu se nižu jedna za drugom.

KALI FAT DUB

(Haris Pilton & Chakka Swraka)
Pustolovi, tekstopisci, dvorske lude ili verbalni slikari začarani postapokaliptičnom vizijom današnjice. Njihove tragove i otiske možete pronaći diljem svijeta. Od Zion Crewa, Golema, FOB-a, Ufoslaviansa, JOKE-a, BeachSplasha, Medike, Mastersa, pa sve do Sirupa i Wintersplasha i neke daleke i još uvijek neizvjesne budućnosti. U 2015. objavili su zapaženi i hvaljeni dugosvirajući album Ringišpil iz Haada.

BRAINTHEFT

(live dub & bass, Irska --> Berlin)
Braintheft čine tri Irca situirana u Berlinu. Duboko su ukorijenjeni u dub, zaogrnuti mračnim i grezim ruhom koji obuhvaća bubnjeve, duboki bass i jako puno sintisajzerskog zvuka. Preuzimaju brže i masivnije stilove poput dubstepa i D&B, te premda se poigravaju sa stilskim granicama, ostaju vjerni svojim korijenima. Vraćajući se svirkama s novim albumom najavljenim za početak 2016., ova najbolje čuvana berlinska electro-dub tajna je spremna preplaviti vaše uspavane sive stanice.

BAMWISE

(live dub & visuals aus Zagreb)
Zagrebački bend od 2008. spaja sintetičke i akustične elemente u jedan sirovi zvuk, s naglaskom na bubanj i bas po originalnom receptu dub reggae glazbe. Njihovi nastupi upotpunjuju video projekcije koje prate svaku pjesmu originalnom pričom. U 2016. krenuli su sa snimanjem prvog, dugoočekivanog studijskog albuma.


***
BASS CULTURE

(rodonačelnici zagrebačke sound system scene)
Bass Culture je utemeljen 1999. godine, kad je to ime većinu asociralo na daleku prošlost i legendarni treći album Lintona Kwesi Johnsona. U to doba rijetki su razmišljali o kulturi bassa kao trajnom ishodištu različitih stilova klupske glazbe ukorijenjene u karipskim soundsystemima. Bass Culture je svojim zvukom obuhvatio naslijeđe stare škole roots-reggaea i inovacije koje su na scenu svakodnevno donosili producenti elektronskog duba i junglea.