SERGEJ SNOOZE

Kao umjetnik, DJ i promotor posvetio je svoj život iskrenoj avanturističkoj potrazi unutar svakojakih tipova zvuka, od housea i techna, preko konceptualne umjetnosti i zvučnog dizajna, dotičući se u međuprostoru čitavog raspona žanrova i projekata.

Kroz sva ova iskustva Snooze je ostao odan istinskoj umjetnosti plesnog podija, držeći fokus na undergroundu bez straha od eksperimenta te uvijek radeći na stvaranju savršene kohezije DJ-inga, glazbe i publike, bilo to u prostoru kluba ili svijeta izvan njega.

Više od desetljeća Snooze je držao tjednu rezidenciju u svom rodnom gradu, Zagrebu. Stvaranjem i vođenjem proslavljenog kluba Sirup od temelja naviše, odigrao je ključnu ulogu u dovođenju najkvalitetnijih DJ-a i producenata u grad. Kroz sve ovo koristio je poziciju DJ-a kako bi pogurao vjeru u baš pravu ploču u ispravnom trenutku, postavljajući energiju podija kao prioritet pri odabiru traka koja će nositi noć - stav koji ga je pronio diljem čitave Europe u širenju ove poruke.

Kako bi promovirao glazbu u koju vjeruje i izvan margina noćnog kluba, Snooze je ustanovio Home Media Electronica label 2003. stvarajući jedan centralni outlet za hrvatske umjetnike, gdje su se njihovi radovi našli zajedno s onima respektabilnih internacionalnih remixera kao što su Marko Nastić, Petar Dundov, Rob Mello, SCSI-9 i mnogi drugi. Nakon stiskanja pauze na labelu na četiri godine kako bi mogao svoje vrijeme posvetiti Sirupu, Snooze je iznova reaktivirao Home Made kako bi mogao surađivati s prijateljima razasutim diljem svijeta te izdavati glazbu koja ga inspirira.

U međuvremenu, njegovi osobni kreativni pothvati pod Sergej Snooze pseudonimom lansiranim na izdanju Dimensions festivala 2012., zaronili su u tople melodije i analogne sonične prostore suvremenog deepa i tech house, u samostalnom radu ili uz bok sa studijskim partnerom FM-om, kako bi prizvali u stvarno emocionalno nabijene trake i remixeve.