BAKULA

Bakula je DJ sa sjedištem u Šibeniku (Hrvatska). Glazbeni počeci ovog opuštenog momka mogu se pratiti do 2008. godine kada je od oca, koji je jedan od pionira DJ-anja u Dalmaciji, počeo učiti osnovne DJ tehnike. Kao dijete oduševio se house glazbom, posebno s klasičnim zvukom 90-ih. Istodobno, dok je kopao po zbirci očevih ploča, postupno je otkrivao groovea kroz disko, funk i soul.

Kroz godine nastupio na velikom broju svirki koje su izgradile njegov nastup, ali i obogatile njegov ukus u glazbi. Danas su njegovi DJ setovi raznoliki, pričajući priču kroz house, disco, funk, breakbeat... Jedno je sigurno, teško možete predvidjeti na koji će način glazba odjeknuti u njegovoj sljedećoj svirci.

Godine 2015. pokrenuo je vlastitu radio emisiju Groove Station na Radio Soundsetu koja je ugostila i veterane i mlade DJ-e iz Hrvatske. Na kraju se ta ideja razvila u istoimene klupske događaje s nekoliko zabava održanih u šibenskim i zadarskim klubovima.

Godine 2018. postao je rezidentni DJ organizacije RatCat koja na neobičnim i atraktivnim lokacijama ugošćuje neke od najzanimljivijih DJ-eva današnje klupske scene. Uvijek teži za kreativnošću, njegov jutarnji DJ set iz šibenske vijećnice bio je jedan od njegovih najupečatljivijih trenutaka 2018. godine (https://bit.ly/2AQrBgg).

2018. godini nominiran je i za glazbenu nagradu Ambasador u kategoriji 'Mladi DJ godine'. Sa svojim RatCat kolektivom osvojio je zapažen broj nagrada Ambasador (Kolektiv godine, Party koncept godine, Nagrada za razvoj scene klabinga, Novi Clubbing program godine, 3. najbolji DJ - Lawrence Klein).