INSOLATE

Prava sila hrvatske techno scene Insolate, već više od 20 godina uspostavlja globalnu prisutnost kao DJ i producent, nastupajući i kao šefica etikete na Out of Place i kao kreativna snaga iza njihovih elektrificirajućih TRAUM događaja. Dolazeći iz Osijeka, grad koji na prvi pogled zasjenjuje teška industrijska atmosfera, ona radi prve korake kao DJ još 1997. godine prije nego što je preuzela europske i svjetske klubove. Njezin popis klubova i partija na kojima je nastupala je impresivan i uključuje Berghain, Rex, Tresor, Under Club, Club d’Anvers, Unter, Exit Festival, Tomorrowland, ADE i Dimensions Festival. Uz mnoge europskim klubove odsvirala je i brojne turneje u Kolumbiji, a nedavno je na popis dodala SAD, Kinu i Argentinu.
Kao producentica imala je niz izdanja na vrlo cijenjenim etiketama, uključujući DJ Deepov Deeply Rooted, Marcelusov Singular i Developerov Modularz. Također je objavila traženi “Obscure Object Of Desire” EP na novom labelu Joea Farra User Experience, EP za Suaru i EP za Proletarijat, etiketu koju vodi Sev Dah. Pridonijela je i Ben Simovoj kompilaciji “Tribology” među velikanima kao što su Planetary Assault Systems, Oscar Mulero, Steffi itd., A također je odradila i zanimljivu suradnju s francuskim producentom Arnaudom le Texierom i izdala s njim EPza Prodigal Son.
Godine 2019. izdala je svoj debitantski album “Order is Chaos” kao dvostruki vinil s izuzetno zanimljivim suradnjama s MATRIXXMANOM i pjevačicom Sarom Renar. DJ Mag (Velika Britanija) opisao je album kao “uzbudljivo putovanje kroz višedimenzionalne vokale, acidom natopljene sekvence i udarce pod naponom.” Insolate je također doprinosi hrvatskoj techno sceni, toliko da je bila na Ibizi kako bi u ime svoje nacije preuzela nagradu za „Dance Nation of the Year“ na dodjeli DJ Awardsa. Njezin dugogodišnji “partner u zločinu” Volster vodi i seriju događaja TRAUM u rodnom Osijeku. TRAUM događanja učvrstila su svoje mjesto u kalendaru clubbinga s kvalitetnim umjetnicima poput Paula Templea, Antigone, Etappa Kylea…. Uspjeh TRAUM večeri privukao je pozornost Red Bull Music Academyja i Dimensionsa – za koje su bili domaćini službenih događanja. Kao DJ, Insolate je poznata po beskompromisnim, čistokrvnim techno setovima. Svakome tko je vidi kako nastupa, jasno je da je umjetnica s puno iskustva, ali i puno inspiracije i ambicija, te dubokim poznavanjem techno glazbe. Ona je jednostavno prirodna prisutnost u DJ kabini.
www.facebook.com/insolate.official
www.soundcloud.com/insolate_official
www.twitter.com/insolate_music
www.youtube.com/insolate
www.discogs.com/artist/4343712-Insolate
www.facebook.com/outofplacerecords