FRYER

Fryer, pravim imenom Neven Milutin, započeo je svoje glazbeno putovanje još 1994. ponajprije kao strastveni zaljubljenik u glazbu a potom i kao član benda koji je inspiriran old school hip hop om, ny hc punkom i kraftwerkom krenuo u demonstraciju i prezentiranje potpuno novog stila tadašnjoj hrvatskoj glazbenoj sceni, kombinirajući hip hop i žestoke gitarske rifove, mnogo prije nego li je taj stil postao hype u cijelom svijetu. Band se zvao Unlogic Skill. Nakon dva izdana albuma za Dancing Bear, band se razišao 2001. godine.
Dva člana benda je tad privukao nevjerojatan i uzbudljiv svijet elektronske glazbe i klupske supkulture. Započevši u tandemu Fryer & Boo Dale okreću novi list u svojim glazbenim karijerama, nametnuvši se na DJ sceni, uz partnera Arszenika, novim pristupom – kombinaciju electra, tech housea i minimalnih zvukova, tad znanog kao electroclash /electro house, da bi do danas evoluirao u urbani underground house, koketirajući sa techno ili disco vibracijama…U svijet clubbinga je ušao startajući sa serijom eksplozivnih partya i rezidencijama u tada najjačim klubovima u zemlji, zagrebačkom Boogaloo i riječkom FunAcademy. Slijedile su svirke u svim važnijim klubovima u regiji i šire: K4, Lazareti, Fort Bourgignon, Temple, opium, Crossroad, Stereo Dvorana, Tesla i festivalima: MTV Beach Slovakia, Exit Fest Srbija, Rabac, Hartera. Dj Fryer je bio i član Bodyjack ekipe koja je svojevremeno prezentirala prvi riječki digitalni label Bodyjack schallplatten.
Fryer je dosad bio rezident klubova Fun Academy / Preluk Rijeka /, Boogaloo club / Zagreb/, Tesla / Rijeka/ te neponovljive underground atrakcije Stari Mački. Fryer je sa svojim prepoznatljivim stilom prepunim groova i uvijek sa dozom eklektičnosti, a opet nepogrešivo plesnim, osvojio mnoge podije na kojima je nastupao.